Soppa1 gul lök, stor 2 morötter 2 selleristjälkar 3 klyftor vitlök 3 fasta potatisar, stora 3 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 400 g hela konserverade tomater 4 dl vispgrädde 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 150 g svartkål 500 g färska blåmusslor 300 g torskfilé 300 g laxfilé 0,5 citron 1 knippe persilja, grovt hackad olivolja, till stekning salt svartpeppar
Saffransaioli2 dl majonnäs, av god kvalitet 0,5 g saffran 1 klyfta vitlök, riven
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.