Börja medcoleslawen, skiva eller strimla vitkål och fänkål tunt. Eller koka upp vatten med salt och slå över revbenen som ligger i ugnssäker form så att vattnet täcker
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt löken i slutet och låt den bryna med. Skölj ur stekpannan mellan varje omgång med lite vatten och häll över i grytan
Vi grillade även ryggbiff som jag köpt på Thuressons. Så smidigt att låta köttet koka under dagen och sedan bara pensla det med färdig bbq-sås vid grillningen
Fantastiskt möra och goda kamben, och en hemmagjord glazé med sting. Revbenen kan med fördel kokas i förväg för att ligga på lut i kylen inför grillningen
4 600 g US Beef flankstek (Flank Steak) Mango coleslaw 125 g fryst mango 400 g vitkål 1 morot 3 msk majonnäs 1 dl crème fraiche 1 tsk rödvinsvinäger 1 1/2 tsk dijonsenap salt och svartpeppar Grillad bakpotatis 4 bakpotatisar 4 msk olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Blanda ihop alla ingredienser till såsen, smaka av med salt och peppar. På bilden har jag grillad kyckling, men coleslaw passar förstås även till fläskkarré, souvlaki, entrecôte och många andra grillrätter
Iväg med er och köp kamben - finns det inte på er lokala mataffär så be dem ta hem dem. Jag använder en grill med lock och det kan ju rekommendera inte bara till den här rätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.