Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Annars så lämnar smakerna en bra fräschör i munnen inför nästa rätt och så blir man inte för mätt - och det är ju bra egenskaper för en förrätt
Långsamma kolhydrater - Bulgur (perfekt att äta till lunch då du bör fylla på med långsamma kolhydrater regelbundet, så att blodsockret håler sig på en jämn nivå
Jag gjorde precis en lite mera matigare smoothie med avokado i som mellanmål. Avokado är en riktig superfrukt med mycket vitaminer, antioxidanter och tack vare sitt höga innehåll av nyttiga fetter så hjälper den att behålla mättnaden längre
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull. Sjud 5-10 minuter
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. -Mama Skogly ♥ 4 portioner Ingredienser. 200 g färska champinjoner
Sallad med lite paprika eller några körsbärstomater, rödlök och gurka + 1 burk tonfisk i vatten 70 g + 1 msk curry och limedressing från Lallestedt = ca. Blanda 1 dl keso med 1 dl bär (blåbär, jordgubb, hallon) = 110 kalorier. 100 g skivad kalkon, 2 dl strimlad vitkål med 2 msk gräddfil, 1 tsk senap, salt och peppar = 180 kalorier. Ulrica Davidsson 1 dl keso med 1 dl bär (blåbär, jordgubb, hallon) = 110 kalorier. 100 g skivad kalkon, 2 dl strimlad vitkål med 2 msk gräddfil, 1 tsk senap, salt och peppar = 180 kalorier
Bryn lätt i en gryta med lite smör. Fyll svamparna och toppa med lite riven ost. 2 personer6 champinjoner1 vitlök1 msk smörpersiljabasilikalite riven ost. Stoppa in i ugnen 200 grader ca 5-10 minuter. 6 champinjoner
Fler av mina Lunch/Middags-tips hittar ni HÄR. Krydda med Örtsalt*, Chili* & Citron*. Stek Bönbiffarna* gyllenbruna och servera med Råriset*, Ärtskott*/Sallad*, Tomater* och varför inte lite Harsyra & Gräslök* också
Jag tror jag använde mig av salt, peppar,hackad vitlök samt färsk chili förra veckan, sen smörstekte jag färsk, grön sparris och toppade rätten med finhackad persilja
)) istället för PRO-points som Vv kör med. Har gått med i viktklubb. Var tidigare med i viktväktarna men det kostade ju så otroligt mycket, kanske därför det funkar
När vi lagade mat i Brändön i höstas med jobbet, som ni kan läsa mer om här, var det precis så - vi fick korgar fulla med råvaror och sen skulle vi göra en förrätt, en varmrätt och en efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.