Här kommer ett härligt recept på en enkel köttgryta som vi åt i fredags. Jag hade förstekt köttet någon dag innan för att snabbt kunna slänga ner i min Crockpot på fredag morgon det var bara det att när jag öppnade lådan med köttet så var typ hälften borta
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och rött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Ta upp köttet, rör ner woksåsen och ställ detta åt sidan. 1Strimla köttet och grönsakerna fint. 1Bryn köttet, lite i taget, i den heta pannan. 1Fräs grönsakerna snabbt och blanda sedan ner köttet och sesamfröna
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
– Kan vi inte äta köttfärsås idag mamma, snälla. Detta tjat om köttfärssås. – Välj ekologiskt kött (gärna gräsbetat) Detta kött är dyrare, men man kan späda ut köttfärssåsen med mer grönsaker och mer krossade tomater
Öka värmen, lägg ner köttet och löken och låt det fräsa ytterligare några minuter. Öka värmen, lägg ner köttet och löken och låt det fräsa ytterligare några minuter
500 g biff, nötkött i bit, lövbiff eller älg. 500 g biff, nötkött i bit, lövbiff eller älg 1 msk olja 2 krm finmald vitpeppar 1 tsk salt 1 klyfta vitlök 1 dl oystersås 5 dl vatten 1 purjolök, skivad (ca 2 deciliter) 1 msk redning, t ex maizena ris till servering persilja, till servering