Mortla kumminfrö, spiskummin, koriander, chili, timjan, svartpeppar och kardemumma.
Fräs de mortlade kryddorna med vitlök, ingefära och garam masala i smör på medelvärme i en djup stekpanna/stekgryta.
Öka värmen, lägg ner köttet och löken och låt det fräsa ytterligare några minuter.
Häll över allt i crock potten och tillsätt de krossade tomaterna, rör om och lägg på locket.
Tillaga på låg värme i 5 timmar När ca 30 minuter återstår blandar du ner kokosgrädden och nötterna, ändrar till hög värme och låter grytan koka färdigt.
Red eventuellt av med maizenaredning till önskad konsistens.
Servera grytan med valfritt tillbehör, chutney och hembakat naan är att rekommendera.
En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme
Skala lök och vitlök och skär i grova bitar. Kör till en slät blandning i en mixer. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika
Gott och kryddigt, om du inte gillar lamm så ta nötkött. 4 personer500 gr lammgrytbitar3 morötter skurna i tärningar2 lökar i tärningar2 vitlöksklyftor i bitar (ta bort grodden i klyftan så får du en godare smak)1 burk cocosmjölk vi kör kung markatta1 dl vatten+ mer att späda med2 dl röda linser1/2 påse frysta rotsaker, jag använde ICAs I love ecoGaram masalasalt och pepparolja att steka iBryn grytbitarna i olja när de fått färg stek med grönsakerna, när dom börjar bli mjuka så krydda med garam masala, salt och peppar
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.