Indisk lammgryta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ timme. Grädde och nötter tillsätter du när ca
  • Lammgryta i slökokare 4 port 700 g lammgrytbitar
  • 2 tsk kumminfrö
  • 1 tsk hela spiskummin
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk svartpepparkorn
  • 1 msk kardemummakapslar
  • 4 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 tsk garam masala
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 gula lökar, skivade
  • 1 burk kokosgrädde
  • 1-2 dl cashewnötter
  • ev. maizenaredning
  • Mortla kumminfrö, spiskummin, koriander, chili, timjan, svartpeppar och kardemumma.
  • Fräs de mortlade kryddorna med vitlök, ingefära och garam masala i smör på medelvärme i en djup stekpanna/stekgryta.
  • Öka värmen, lägg ner köttet och löken och låt det fräsa ytterligare några minuter.
  • Häll över allt i crock potten och tillsätt de krossade tomaterna, rör om och lägg på locket.
  • Tillaga på låg värme i 5 timmar När ca 30 minuter återstår blandar du ner kokosgrädden och nötterna, ändrar till hög värme och låter grytan koka färdigt.
  • Red eventuellt av med maizenaredning till önskad konsistens.
  • Servera grytan med valfritt tillbehör, chutney och hembakat naan är att rekommendera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.