Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta. Sedan täcker du botten med lite Bechamelsås, varva med lasagneplattor, kyckling , sås och mozzarella
4 4 port ris eller annat gryn rivet skal av 1 citron 1 msk saft av citron 600 g kycklinglårfilé 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk rosmarin 2 dl lätt crème fraiche 1 hönsbuljongtärning 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan
Den här goda kycklingrätten i ugn med smak av oregano gjorde jag till kidsen i helgen och båda nästan slickade tallrikarna, främst minstingen som var helt tokig i såsen
4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills den får lite färg. Häll såsen över kycklingen i formen. Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills den får lite färg
Skär kycklingfilé i bitar och fräs i smör på medelvärme. Tillsätt kycklingbuljong och låt koka ihop. Vänd ner bladspenat och smaka av ciderkycklingen med salt
4 1 hel kyckling (à 1 kg) ca 1 1/2 l vatten 1 morot 1/2 purjolök 1 gul lök 1 bit rotselleri 2 lagerblad 3 persiljestjälkar 5 vitpepparkorn 1 msk salt Currysås 1 msk curry 4 dl buljong från kycklingkoket 1 dl grädde 2 msk vetemjöl 2 msk smör 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tina kycklingbenen om de är frysta. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna