2020 Recept

2020 Recept

  • 38 Recept
Okonomiyaki - japansk raggmunk

Okonomiyaki - japansk raggmunk

Den här receptet är en bra bas men kan också byggas ut efter smak. Som en raggmunk fast med mer smaker
Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Sydfransk gratäng med aubergine & squash

Sydfransk gratäng med aubergine & squash

Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Gratinerad polenta - med salami, spenat

Gratinerad polenta - med salami, spenat

Då passade jag även på att testa ett nytt recept som jag hittade på nätet och det är Paolo Roberto som står för det
Hallonsufflé

Hallonsufflé

Receptet finner ni nedan. Tiden springer iväg och det är redan mitten av september. Hösten är här och jag gillar den här årstiden med den klara luften och alla vackra färger som kommer i naturen
Kladdkaka

Kladdkaka

150 g smör. 13 dl strösocker. 11 dl kakao. 12 tsk vaniljsocker. 12 ägg. 12 dl vetemjöl. 1ströbröd. 1Kladdkaka150 g smör 3 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 2 dl vetemjöl ströbrödKladdkaka
Chokladbollar

Chokladbollar

1. Bryn smöret. Det ska bli sådär gyllenbrunt med en nötig knäckig doft. Det tar en liten stund. Men det klarar sig själv tills det börjar skumma, då är det dags att vakna och hålla ögonen på det så att det inte bränns
Rödspätta med Skagenröra

Rödspätta med Skagenröra

Helstekt rödspätta är en av mina favoriter. När man steker på benet finns all den goda smaken kvar. Här lyxar jag till det med Skagenröra och stenbitsrom på toppen
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke
Pad thai med räkor

Pad thai med räkor

300 g skalade räkor. 1300 g platta risnudlar. 11 rödlök, strimlad. 11 vitkålsklyfta, strimlad. 11 morot, i tunna slantar
Polenta - grundrecept

Polenta - grundrecept

Ingredienser Portioner. 6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Risotto alla marinara

Risotto alla marinara

Med färska hela musslor. Kontrollera att alla musslor är stängda. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken, och de som då inte sluter sig kastas
Chorizo enchilada

Chorizo enchilada

Sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i skivor. Strimla purjolöken. Stek korv och purjolök i smör-rapsolja i en stekpanna
Paj med ädelost, skinka och broccoli

Paj med ädelost, skinka och broccoli

Lånad bild. Det finns många goda pajer, själv föredrar jag lökpaj framför andra men när barnen ska äta får jag anpassa mig till vad dem tycker om
Bananpannkakor med färska bär

Bananpannkakor med färska bär

olja, till stekning Köp receptet. Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st banan(er) 2 st ägg 1 dl färska bär 1 msk smör , el