Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Receptet finner ni nedan. Tiden springer iväg och det är redan mitten av september. Hösten är här och jag gillar den här årstiden med den klara luften och alla vackra färger som kommer i naturen
1. Bryn smöret. Det ska bli sådär gyllenbrunt med en nötig knäckig doft. Det tar en liten stund. Men det klarar sig själv tills det börjar skumma, då är det dags att vakna och hålla ögonen på det så att det inte bränns
Helstekt rödspätta är en av mina favoriter. När man steker på benet finns all den goda smaken kvar. Här lyxar jag till det med Skagenröra och stenbitsrom på toppen
Ingredienser Portioner. 6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Med färska hela musslor. Kontrollera att alla musslor är stängda. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken, och de som då inte sluter sig kastas
Det här receptet på bröd har jag fått av Linnea. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Semestern står i zenit och sommaren levererar allt det där underbara som hör till