Kladdkaka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 13 dl strösocker
  • 11 dl kakao
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 12 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ströbröd
  • 1 Kladdkaka150 g smör 3 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 2 dl vetemjöl ströbrödKladdkaka
  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader. Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i kladdkakssmeten. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn!
  • Avnjut din goda kladdkaka med grädde eller glass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.