1. Bryn smöret. Det ska bli sådär gyllenbrunt med en nötig knäckig doft. Det tar en liten stund. Men det klarar sig själv tills det börjar skumma, då är det dags att vakna och hålla ögonen på det så att det inte bränns.
2. Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Mixa allt.
3. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme (mer än en timme gör det svårt att rulla dem och för att garneringen att fastna)
4. Forma bollar. Rulla i garnering.
*Färgad kokos: Lägg det i en plastpåse och lägg i lite hushållsfärg och skaka.
Vad brukar du säga, negerbollar, kokosbollar, chokladbollar eller något helt annat (vad är det pappan säger i Sune-filmen när han ska förklara vad de heter, "wienerbread")
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
Chokladbollar,. Som tröst för er (och oss) som avslutat sportlovet, och som godis för er som nyss påbörjat sportlovet så kommer här ett recept på mina goda, nyttiga chokladbollar
Jag googlade lite och hittade ett spännande recept på Jordnötschokladbollar hos Baka sockerfritt. Det stod en halv burk jordnötssmör längst in i kylen och med 2 ½ vecka kvar till flytten, behövde jag använda den till något
Även barn gillar dessa, ett tips är då att skippa kaffe i chokladbollarna. ) Klassiska chokladbollar rullar man ju i kokosflingor, men jag valde att rulla dom i andra smaker också
Ett recept som jag var förvånad över att jag inte lagt upp där, är denna klassiska variant av nyttiga chokladbollar som är helt fri från vitt socker, gluten och mjölkprodukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.