Chokladbollar
Emilia Andersson Gantell
Emilia Andersson Gantell

Chokladbollar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker / rårörsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 6 msk kakao
  • 6 dl havregryn
  • 6 msk kallt starkt kaffe
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • Pärlsocker / kokos / rostad kokos / nötter / färgad kokos*

Beskrivning

    1. Bryn smöret. Det ska bli sådär gyllenbrunt med en nötig knäckig doft. Det tar en liten stund. Men det klarar sig själv tills det börjar skumma, då är det dags att vakna och hålla ögonen på det så att det inte bränns.
    2. Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Mixa allt.
    3. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme (mer än en timme gör det svårt att rulla dem och för att garneringen att fastna)
    4. Forma bollar. Rulla i garnering.
    *Färgad kokos: Lägg det i en plastpåse och lägg i lite hushållsfärg och skaka.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.