Kinesiskt

Kinagryta med fläskkött

Strimla och bryn fläskköttet med salt och svartpeppar. Lägg i den skivade löken när allt kött nästan är brynt
Lo mein

Lo mein

Lo mein är en Kantonesisk maträtt med äggnudlar där ingredienserna varierar, den kan göras med kyckling, kött eller helt vegetarisk, det enda som är gemensamt i alla recept är just äggnudlarna
Kyckling cashew

Kyckling cashew

Tänker inte ta åt mig ett dugg av äran för denna rätt då det för det första är Jennie Walldén som står bakom receptet och för det andra var det killen som stod för utförandet
Fläskfilé i sötsur sås

Fläskfilé i sötsur sås

Lagade fläskfilé i sötsur sås och jag fick inspiration från ett liknande recept av Jennie Walldén. Ingredienser
Beef stir fry

Beef stir fry

Den här rätten är väldigt snabb och enkel att göra, tänk bara på att ha alla ingredienserna färdigt skurna och uppmåttade i skålar så det blir lätt att bara hälla i eftersom

Kinagryta med fläskfilé

Bra bjudrätt som kan förberedas ända tills det är dags att reda av. 4 portioner1 fläskfilé, ca 500 gSaltPeppar1 burk konserverad ananas i skivor, ca 140 g (spara spadet till såsen)1 burk avrunna skivade bambuskott och vattenkastanjer eller böngroddar, ca 140 g1 grön strimlad paprika1 röd strimlad paprika Sötsur sås3 dl vatten + spadet från ananasen2 msk vitvinsvinäger1 msk kinesisk soja2 msk sirap½ köttbuljongtärning eller 1 msk köttfond1 pressad vitlöksklyftaCa 1 msk potatismjöl Stek fläskfilén i skivor och krydda med salt och peppar
Kinesisk biff med sötsur sås

Kinesisk biff med sötsur sås

Blanda marinaden. Slå den över köttet och låt dra i minst 30 minuter. Vänd runt några gånger. Blanda såsen i en kastrull och koka upp under omrörning
Kinesisk kycklinggryta

Kinesisk kycklinggryta

Lägg torkad svamp i blöt. Skär kycklingen i små bitar. Lägg i en skål och blanda med marinaden av salt, maizena, äggvita och ljus soja
Kycklinggryta med sötsur sås

Kycklinggryta med sötsur sås

Det här mina vänner är en riktig favvo för mig. En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk
Pekingsoppa

Pekingsoppa

Den här soppan skulle jag nog kunna äta varje dag tror jag. Sött möter syrligt och till det krispiga grönsaker

Kinesiska lejonhuvud

Blanda fläskfärs med finhackad purjolök, soja, potatismjöl, hackad ingefära, vatten och salt. Arbeta till en smidig färs
Kyckling cashew och ett kokbokstips

Kyckling cashew och ett kokbokstips

I kväll gjorde jag Kyckling cashew från den fina kokboken Asiatiska smaker som jag hade turen att vinna för ett tag sedan
Kinesisk kyckling på Eriks vis

Kinesisk kyckling på Eriks vis

Koka riset enligt förpackningen. Dela champinjoner i bitar. Smörstek champinjoner och bambuskott 5 minuter, ta det ur pannan och lägg åt sidan
Wokad kyckling med cashewnötter

Wokad kyckling med cashewnötter

Koka äggnudlarna enligt anvisningar på paketet. Häll av vattnet. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva moroten
Äggnudlar med Fläskkött & Bambuskott

Äggnudlar med Fläskkött & Bambuskott

Ganska snabbt och lättlagat när man gjort det några gånger. nåt som jag själv gärna slänger ihop i brist på fantasi eller när det skall gå ganska fort
Wok a la viktväktarna

Wok a la viktväktarna

Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Vegetarisk wok med äggnudlar

Vegetarisk wok med äggnudlar

Jag undrar om jag inte har lite japan-blod i mig… Nä, tyvärr inte. Skulle inte ha något emot att ha en släkting därborta som man kunde dels få hälsa på men också ha en chans att lära sig mer om japansk mat
Kinesisk kyckling - med svamp chili och citron

Kinesisk kyckling - med svamp chili och citron

Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra
Kyckling med pak choi

Kyckling med pak choi

Jag älskar asiatiskt och vi tillagar det ofta här hemma. Några stående favoriter är biff med bambuskott, friterad kyckling i sötsursås och tikka masala
Fried rice med het chilikorv

Fried rice med het chilikorv

150 g het ölkorv med hög kötthalt. 3 klyftor vitlök, hackade. 4 cm ingefära, finhackad. 1 vitkålsklyfta, finstrimlad