Lo mein är en Kantonesisk maträtt med äggnudlar där ingredienserna varierar, den kan göras med kyckling, kött eller helt vegetarisk, det enda som är gemensamt i alla recept är just äggnudlarna
Tänker inte ta åt mig ett dugg av äran för denna rätt då det för det första är Jennie Walldén som står bakom receptet och för det andra var det killen som stod för utförandet
Den här rätten är väldigt snabb och enkel att göra, tänk bara på att ha alla ingredienserna färdigt skurna och uppmåttade i skålar så det blir lätt att bara hälla i eftersom
Bra bjudrätt som kan förberedas ända tills det är dags att reda av. 4 portioner1 fläskfilé, ca 500 gSaltPeppar1 burk konserverad ananas i skivor, ca 140 g (spara spadet till såsen)1 burk avrunna skivade bambuskott och vattenkastanjer eller böngroddar, ca 140 g1 grön strimlad paprika1 röd strimlad paprika Sötsur sås3 dl vatten + spadet från ananasen2 msk vitvinsvinäger1 msk kinesisk soja2 msk sirap½ köttbuljongtärning eller 1 msk köttfond1 pressad vitlöksklyftaCa 1 msk potatismjöl Stek fläskfilén i skivor och krydda med salt och peppar
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Jag undrar om jag inte har lite japan-blod i mig… Nä, tyvärr inte. Skulle inte ha något emot att ha en släkting därborta som man kunde dels få hälsa på men också ha en chans att lära sig mer om japansk mat
Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra
Jag älskar asiatiskt och vi tillagar det ofta här hemma. Några stående favoriter är biff med bambuskott, friterad kyckling i sötsursås och tikka masala