Här på landet är fåglarna igång för länge sen och gapar för full hals. Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
några msk kapris av god kvalitet (jag använder de saltinlagda som har fantastiska noter av viol och citronskal – skölj och laka ur dem ordentligt i kallt vatten först)
Mindre äggigt (i brist på andra sätt att förklara det). Pizza på en måndag. Det är ju Vegetariska Dagen och #köttfrimåndag på en och samma gång idag, så då passar väl en extra-mycket-vegetarisk-pizza bra
Låt rinna av på. Lägg ca 1 msk fyllning mitt på varje cirkel, fukta kanterna lätt. Sätt på ugn på 200 grader. Pensla pirogerna med ägg och grädda i mitten på ugn, i 15-20 min, tills dom fått vacker färg. 3 mozzarella ( helst buffelmozzarella)
Här bjuder jag på en härlig ragù på nötfärs och aubergine. Ragù på nötfärs och aubergine4 port1 förpackning (400 g) Zeta Mezze Manciche Casa DiLuca300 g nötfärs eller lammfärs4 msk olivolja1 schallotenlök, skivad1 vitlöksklyfta, tunt skivad½ röd chili, tunt skivad2 msk tomatpuré1 köttbuljongtärning2-3 dl vatten½ aubergine, tärnad2 msk bladpersilja, hackadTill servering1 dl parmesan, riven1. 1 förpackning (400 g) Zeta Mezze Manciche Casa Di
Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg upp quinoasalladen på ett fat. Sätt ugnen på 200 grader. 1 st rödlök(ar). 1 st granatäpple(n). 1 st citron(er). 1 kruka(or) persilja
Skär auberginernapå längden i ½ cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor. Panerad aubergine med caponata4 port2 auberginer2 tsk salt50 g parmesanost1 kruka persilja3 vitlöksklyftor2 dl ströbröd eller panko1 krm nymald svartpeppar2 ägg1 dl olivolja1. Lägg på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 min. Stek aubergineskivorna i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Caponata4 pers1 aubergine1 zucchini1 röd paprika50 g rotselleri1 gul lök2 vitlöksklyftor1 dl olivolja1 burk krossade tomater1 dl torrt vitt vin2 msk honung1 msk oregano2 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1. 2 auberginer
Rör ner basilikabladen och bred röran på het pasta. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull, tillsätt finhackad lök och kryddor och sjud på medelstark värme i ungefär 2 minuter. Lägg i finhackad vitlök och en nypa socker, slå på ungefär 2 dl vatten och salta och peppra efter smak. Lägg på lock och sjud sakta i 20 minuter. 2 st vitlöksklyfta(or). 1 st apelsin(er). 1 st citron(er). 1 st gul lök(ar)
lägg ut alla skivorna på en ungs form sedan bre ut tomat såsen och sedan garnera dem de det som faller dig i smaken och avsluta med en lite bit Mossarella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.