Kött

Kött

  • 47 Recept
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

800 g högrev. 200 g rökt sidfläsk. 300 g färska champinjoner, halverade. 200 g steklök. 1 l rött vin. 2 st lagerblad
Senapsfylld lövbiff med rösti

Senapsfylld lövbiff med rösti

Låt stekfettet från köttet vara kvar i stekpannan och lägg ner lök och morot. 2 Värm en annan stekpanna med smör och stek köttet cirka 3 minuter per sida
Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Ingredienser Portioner. 4 ca 700 g filé, t ex oxfilé, lammytterfilé eller fläskfilé 1 msk smör eller margarin Svamp- och parmesanöverbak 10 champinjoner, skogschampinjoner eller fryst svampmix (10 champinjoner motsvarar 3 dl svampmix) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 dl crème fraiche 1 ägg 1 dl riven parmesanost 1/2 dl hackad persilja Potatisterrin 800 g skalad potatis 4 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 75 g smör 2 msk färsk hackad timjan salt malen svartpeppar Sås 1 msk strösocker 2 dl rött vin eller rött matlagningsvin 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 3 msk lagrad balsamvinäger 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Entrecote med råstekt potatis

Entrecote med råstekt potatis

Med fördel hastigt på hög värme för att sedan låta köttet vila i folie en stund medan du gör potatisen
Biff med purjolök och oystersås

Biff med purjolök och oystersås

500 g biff, nötkött i bit, lövbiff eller älg. 500 g biff, nötkött i bit, lövbiff eller älg 1 msk olja 2 krm finmald vitpeppar 1 tsk salt 1 klyfta vitlök 1 dl oystersås 5 dl vatten 1 purjolök, skivad (ca 2 deciliter) 1 msk redning, t ex maizena ris till servering persilja, till servering
Fläskgryta med mango chutney

Fläskgryta med mango chutney

Ca 600 g fläskbog eller annat fläskkött 2 gula lökar 1 msk smör Salt Svartpeppar 2 msk tomatpuré 1 msk curry 1 dl mango chutney 3 dl apelsinjuice 2 msk koncentrerad apelsinjuice
Kinesisk biffwok

Kinesisk biffwok

450 g mört nötkött, tex ryggbiff 2 msk solrosolja 2 msk mirin eller torr sherry 2 msk soja 1 tsk het chilisås 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk kinesiska fem kryddor 4 salladslökar 1 röd paprika 2 ½ dl skivade champinjoner
Pepparrotskött av högrev

Pepparrotskött av högrev

Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg ner köttet i det kokande spadet
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket
Krämig biffstroganoff

Krämig biffstroganoff

Lägg löken i grytan och blanda med köttet. Krämig biffstroganoff. 4 port. 400 g lövbiff. 1 liten gul lök. 1 tsk paprikapulver
Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

Tillsätt köttet och marinaden, sedan de hackade russinen, tomaterna och tomatpurén och häll på precis så mycket vatten att det täcker
Biffstroganoff

Biffstroganoff

Skär köttet i strimlor. Salta, peppra och fräs köttet i smör i en stekpanna. Lägg tillbaka köttet och klicka i tomatpuré och syrad grädde