En god och lättlagad gryta som blir mycket mat (typ 10 portioner eller så). Den här fick jag hemma hos mamma för en massa år sedan och den gick då under namnet ”kreolskans söndagsgryta” om jag inte minns fel
Vilken tur att jag förberedde maten redan i går så att det gick fort att fixa dagens middag, för det var många hungriga barn här hemma när jag kom hem, både mina och andras
Det fanns ännu en bit älgkött i frysen och det blev en stor kastrull soppa på Hälge denna gång. Köttbiten var så pass stor att jag fick dela upp det på två kastruller, då jag just tagit ut min största kastrull till villan…vadå typiskt…
Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka. Hade sett ett recept för nån vecka sen hos Ias Matblogg som jag ändrat lite på…
Tråkväder ute, regn och rusk men temperaturen är hög här i norr, med tanke på att det är november. Jag hade ingen lust att gå ut idag, istället gjorde jag en farsdagsmiddag som passar bra när man har älgjägare i familjen
Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
En hemgjord marmelad känns lite lyxigare att bre på frukostmackan eller att servera till ostbrickan. Använder du syltsocker så kokar du din sylt på ett kick