Jaktkojans viltgryta
Ingen rotmos
Ingen rotmos
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Jaktkojans viltgryta
  • 6 portioner Tid: ca 2½ timme
  • 700 g grytbitar av lämpligt vilt, tex hjort, älg eller vildsvin. Skuret i 2 cm stora tärningar.
  • Några grytben från styckningen
  • 3 msk smör
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 gula lökar, skalade och skurna i ringar
  • 4 vitlöksklyftor, skalade, finhackade
  • ½ chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad 5-6 enbär 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 4 dl vatten
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 potatisar, 350 g, skalade, i bitar
  • 2 morötter, skalade, i skivor
  • 2 gula paprikor, i bitar
  • 1 bit rotselleri, ca 200 g, skalad i bitar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.