En morgonrutin jag brukar köra stenhårt med så här års när förkylningar ekar runt varje hörn är att svepa i mig denna ”wake me up shot” som innehåller citron, ingefära och äpple
Klä en pajform med degen och nagga bottnen. Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Sätt aluminiumfolie runt kanten och låt formen vila kallt ca 15 minuter. Låt allt koka på svag värme i lättsaltat vatten ca 5 minuter
Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Lägg purjolök, paprika, selleri, skalad morot, urkärnad squash i skålen till matberedaren med kniven monterad och mixa till smulor
8 1 rulle kyld pajdeg (à 250 g) 3 ägg 250 g ricottaost 3 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost) 1 tsk torkad timjan 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 stora morötter (gärna i olika färger) 2 små zucchini (à ca 250 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Jag försöker ju äta lite mer vegetariskt och detta är en av varianterna jag testat i pajväg. Pajdegen kommer från Jennys matblogg och är min nya favorit
En smakrik vegetarisk medelhavspaj är perfekt bjudmat. Enkelt och gott. 4 - 6 portioner. PAJDEG. 125 g smör, i bitar 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 3 msk kallt vatten FYLLNING
Fördelen med paj är även att den är lika god att värma dagen efter om man vill ha med sig lunchlåda. Strö över parmesanosten och rör ihop äggstanningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.