Blanda mjölmix och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen ett i taget samt resten av mjölken samt 2 msk Milda
Såhär på sommaren blir jag alltid sugen på lite lättare mat som sallader, grillat med mycket grönsaker och kalla såser, pajer eller bara en tallrik yoghurt med bär och lite finn-crisp till
Det blev en kort promenad idag och sedan en inventering av julklapparna. Idag skall vi ha de små godingarna, de skulle komma på eftermiddagen men jag kunde inte hålla mig utan vi åkte och hämtade dem
Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Köttfärslimpa måste vara det enklaste man kan göra av en förpackning nötfärs skulle jag vilja påstå. Bara att fräsa lite lök, blanda ihop ingredienser, klappa smeten tills den antagit en avlång rundad form och så in i ugnen
Rotfruktsstomp. Skala och skär kålrot, potatis, persiljerot, morot och rotselleri i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter
1 kg vitkål. 800 g morötter. En halv purjolök eller en rödlök150 g. 1 röd paprika. 1 grön paprika. Dressing. 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
För ett par veckor sen köpte jag Jennie Walldéns kokbok "Asiatiska smaker" och det var så mycket som lät så gott så det nästan vattnades i munnen när jag läste recepten