Skär kassler i strimlor, fräs lätt samman med lök, purjo och chili. Smaka av med salt och peppar. Passar det med lite vetenskapligt nytt så här på söndagsmorgonen
Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan
Skiva kasslernoch lägg samman den med en klick färskost och en tomatskiva mellan varje skiva. Skiva allt tunt och varva i en smord, vid form, krydda med salt och peppar mellan varven
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Servera med ris/pasta och en god sallad. Hätta upp en större stekpanna med lite smör/rapsolja. Denna kasslergryta svänger du ihop på nolltid och dessutom är den god
Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till ochmed kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
4 1 fläskfilé (putsad, à ca 600 g) 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 250 g körsbärstomater 200 g mozzarella 1 vitlöksklyfta 1/2 kruka basilika Potatissallad 8 potatisar 150 g sockerärtor 8 soltorkade tomater i olja 1/2 kruka basilika 65 g ruccolasallad 2 msk olivolja balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.