240-300 gram
eller 2 bitar portionsförpackad laxfilé, med eller utan skinn
11 msk
smör och/eller olivolja, rapsolja eller matolja
10,5 krm
salt
10,25 krm
vit- eller svartpeppar (citronpeppar är gott också)Värm en stekpanna och lägg i smör och/eller olivolja. Salta och peppra laxen. Stek laxen gyllenbrun ca 2,5 minuter på varje sida. Skinnsidan nedåt först om laxfilén har skinn. Sätt gärna i en termometer om du är osäker på hur du vill ha din lax stekt. 50-55 grader är lagom. Stekt lax ska gå att dela i flagor men blir torr om den är för genomstekt. Jag gillar när den har en liten kärna av rå lax i mitten. Ta upp och låt laxen vila några minuter innan servering med valfria tillbehör.
Servera den stektalaxen med rostad potatis, örtsås och broccoli. Lax. Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek laxen gyllenbrun på medelhög värme på båda sidor ca 2 min. 600 g Laxfilé Färsk
Skär bort skinnet från laxen om den har det. Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Stek laxen hastigt på båda sidor och sprid sedan ut babyspenaten runt om
Toppa med de stektalaxkuberna och servera med grönsakerna. Tina laxfiléerna. Lax. Skär varje laxfilé i 4 bitar och salta efter smak. 500 g Laxfilé Fryst
4 900 g potatis 1 citron 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 tsk maizena majsstärkelse 150 g haricots verts ca 550 g laxfilé 1 tsk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lax. Salta och peppra laxen och ställ åt sidan. Är det skinn på laxen så behåll det på. Lax. Stek laxen i rikligt med smör med skinnsidan neråt på hög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.