Stekt lax
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 240-300 gram eller 2 bitar portionsförpackad laxfilé, med eller utan skinn
  • 11 msk smör och/eller olivolja, rapsolja eller matolja
  • 10,5 krm salt
  • 10,25 krm vit- eller svartpeppar (citronpeppar är gott också)Värm en stekpanna och lägg i smör och/eller olivolja. Salta och peppra laxen. Stek laxen gyllenbrun ca 2,5 minuter på varje sida. Skinnsidan nedåt först om laxfilén har skinn. Sätt gärna i en termometer om du är osäker på hur du vill ha din lax stekt. 50-55 grader är lagom. Stekt lax ska gå att dela i flagor men blir torr om den är för genomstekt. Jag gillar när den har en liten kärna av rå lax i mitten. Ta upp och låt laxen vila några minuter innan servering med valfria tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.