Pensla laxbitarnamed smält smör och salta lätt. Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
När vi var på Grand Hotel och åt julbord hade de en sådan god inkoktlax. Smidigast blir det att göra kuber av lax men man kan även ha hela laxfiléportioner eller tom en hel laxssida
Servera fisken varm eller kall meddillmajonnäs, pressgurka och potatis. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek. 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
En lätt sommarlunch medinkoktlax och späda grönsaker som får kokas mjuka i kycklingbuljong. Häll av buljongen och servera grönsakerna tillsammans medlaxen och dillmajonnäsen
Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Servera med kokt potatis och världens godaste örtsås. 400 gr laxfilé, med skinn. Lägg försiktigt i laxen, skinnsidan neråt och låt sjuda ca 4-5 ninuter, beroende på tjocklek, dra av pannan från värmen och låt svalna i buljongen. ICA 400 gr laxfilé, med skinn
4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.