Grytan tar en himla lång tid att laga, så jag rekomenderar att du gör alla förberedelser dagen innan den ska puttra så slipper du vänta en evighet på maten
DU HAR VÄL INTE MISSAT ATT JAG HAR MIN EGEN MATKASSE I SAMARETE MED MAT. 4 portioner Libanesisk mangoldsoppa med linser. Relaterade 4 portioner Libanesisk mangoldsoppa med linser
Sajadijeh kan tillagas på olika vis, här kommer ett recept på den libanesiska versionen. Sajadijeh är en traditionell och mycket omtyckt rätt som görs i både Libanon och Syrien
Skär tomater i runda skivor och lägg i botten av en kastrull. Tomaten är som ett ”skydd” så att grönsakerna och kycklingen inte fastnar i botten av kastrullen
Vitlök- och tomatsås, lika goda som de man får i sitt favorit kebabställe. Het tomatsås. Het tomatsås. 1 pkt/burk krossad tomat (ca 390 g). 1 pkt/burk krossad tomat (ca 390 g)
Du kan göra bulgurdegen i en matberedare eller köttkvarn. I matberedare. Lägg bulgur och alla de övriga ingredienser (förutom salt) till bulgurdegen i en matberedare
En fräsch sommarrätt med libanesisk touch. Dela, kärna ur och hacka tomaterna. Tabbouleh är en libanesisk persiljesallad som passar bra som tillbehör till sommarens grillrätter