Libanesisk okragryta- Bamia
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 portioner Bamia
  •  
  • Köttet
  • 700 g valfri grytkött i bitar, gärna lammkött med ben
  • 10 st pepparkorn
  • 3 st lagerblad
  • 1 kanelstång 2 st buljongtärningar (välj fritt efter smak, jag har i köttbuljong)
  •  
  • Grytan
  • 300 g djupfryst okra (upptinad)
  • 1 bunte koriander (ca 1 dl finhackad)
  • 1 vitlökshuvud
  • 1 gul lök
  • 7 msk tomatpuré
  • 2 röda tomater, skalade och finhackade
  • 1 liter hett vatten (gärna vattnet som köttet kokats i)
  • 0,5 tsk sju kryddor- recept hittar du HÄR!
  • Salt & svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.