H- G valde att tillsätta grädde i slutet avtillagningen. Vi var fem personer och gratängen fick höga betyg av alla, mycket god och smakrik, god potatissmak, inte för mycket vitlökssmak och lagom med Västerbottensost, kryddningen var jättebra
Servera med ugnsbakad sötpotatis som kan liggavidsidan om lergrytan under tillagningen. Porchettan lagade vitilli vår lergryta, en gryta som plötsligt fått någon form av renässans i vårt kök och används flitigtigen
Sätt in och gratineravitkålsgratängen, under tidenlergrytanvilar efter tillagningen. Lergrytan åkte fram idag, gillar att använda den allra helst på helgen, det blir en känsla av långkoksmat
Tillagning. Dra isärköttetdirekti grytan med hjälp av två gafflar. Servera i bröd med dipp på mosad avocado och färskost, i hamburgerbröd eller med ris och en sallad
Ta upp biten och låt rinnaavinnan du fortsätter tillagningen. Rimma gärna steken innan du tillagar den, på så vis får du en köttbit med jämnare sälta och tillsätter du örter och kryddor irimningslagen får steken dessutom en fin smak av örterna
Före tillagningen. Men köttet tar ju verkligentill sej av de andra smakerna som det kokar med i grytan, tack vare de många timmarna de spenderar där tillsammans