Ursprungligen hade vi i en hel chili, det blev gott men rätt starkt tyckte vi vuxna, alldeles för starkt tyckte Freja, därför har vi justerat till en halv chili i receptet, men ni vet ju med er själva hur ni vill ha det
Gott till detta är ett härligt kokt basmatiris eller att äta direkt med bröd som bestick. Indisk mat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen
Tycker du eller någon i din närhet om att laga långkokta grytor. Jag köpte urbenat kalkonlår men det går lika bra med kycklinglår, fläsk- eller lammgrytbitar
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. I morse satt jag igång ett långkok, som fick stå och gotta sig i ugnen på hundra grader ända tills det var dags för middag
Krydda med salt och peppar. Täck formen med aluminiumfolie. Smaka av med salt och peppar. Stek mitt i ugnen tills köttet är riktigt mört, 2–2 1/2 timmar. 1,5 kg lammrygg
Lägg lammsteken i en stekgryta. Börja med att göra de picklade rädisorna genom att koka upp lagen. Dra isär det i strimlor med två gafflar och blanda med den hopkokta vätskan
This year’s Easter dinner was lamb marinated in red wine and orange, which was served with marinated spring vegetables, baked potatoes, a roasted bean dip and a chévre creme sauce
Pulledlamm. När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Pulled pork med ingefära och chipotle. Tidigare har jag bara lagat pulled pork i ugnen men så hittade jag ett recept på bloggen Lesscarbs där fläskkarrén får stå och puttra på spisen istället
Att göra pulledlamm är något vi faktiskt inte har testat förr, men när herr M får för sig att prova något så är det bara att göra ett försök och detta var ett alla tiders lyckat sådant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.