Manitoba Cream vetemjöl, Saltå Kvarns ekologiska Rågsikt och Saltåkvarns ekologiska Rågmjöl. Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd
Rör ihop surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Tillsätt vatten, rågsikt, rågmjöl, ev kummin och salt till blandningen från kvällen innan och rör om
Från början hade jag både vete och rågsursgrund, sedan kom jag på att det inte spelar så stor roll vilken surdegsgrund man använder, vare sig det är bröd bakat på rågmjöl eller vetemjöl
Surdegsgrund. Dag 11 dl rågmjöl1 dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 1 kg grovt rågmjöl och 1 L vatten, 40grader. surdegsbröd 11 dl rågmjöl. 1 kg grovt rågmjöl
100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund. 50 g fint rågmjöl. 100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund. 50 g fint rågmjöl
Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl rågmjöl så att degen blir slät. Tillsätt 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. Tillsätt ytterligare 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 1 msk rågmjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. 1 dl rågmjöl. 1 msk rågmjöl
Har du ingen surdegsgrund, så tycker jag du ska starta en på direkten. 4 dl fint rågmjöl. Tillsätt rågmjölet och 1 liter av vetemjölet. 4 dl fint rågmjöl