Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, sirap, salt och kanel
Vi ses imorgon för att kolla av hur surdegarna mår och förhoppningsvis blir det bak. Först och främst vill jag bara meddela att temaveckan på bloggen kommer bli "Amerikanska bakverk" som Ni röstat fram
När man bakar det som ligger i toppskiktet på favoritlistan, använder sig avfavoritingredienser, och även själva resultatet blir välgräddat och fint - då kan vi tala om recept värda att rekommendera
Det betyder kött från gräsbetande djur, vildfångad fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker, frukt och bär, rena kallpressade oljor, kokosmjölk, samt nötter ochfrönav alla de slag
Någon av er som har någon bra anledning till varför man ska skålla frönaoch krosset. I fredags sattes iaf en deg som var full med linfrö, solrosfröochsesamfrö
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här fröoch nötbrödet lchf går till och med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland. Den halten stiger eftersom de får gå ute och beta gräs, precis det som djuren är anpassade för genom evolutionen
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. 2 msk senapsfrö. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.