Det är sant. Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda. Dessa påminner om dem men jag har försökt öka på mängden fiber genom att både använda havregryn och havremjölk
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med glutenfri surdeg. Orsaken till att jag bakar så extremt mycket just nu är delvis för att glutenfri bakning såklart intresserar mig, men det är också frågan om recept som ska komma med i min nya bok (om de blir bra)
Igår bakades surdegsbröd här hemma. Men på fuskvis. Jag hade nämligen köpt en sådan burk med surdeg. Lite roligt att experimentera med olika brödsorter, tycker jag
Igår fick vi nöjet att uppleva nyöppnade Ristorante Bellora här i Göteborg. Vi gjorde så klart skäl för vårt namn och klämde i oss en smaskig avsmakningsmeny
Detta är ett av mina första surdegsbröd. Jag gick ut med stort tålamod om att lära mig baka "riktigt" surdegsbröd men då endast EN familjemedlem åt brödet har jag övergått till att baka mina bröd med både surdeg och en liten mängd jäst
Såå därav blev jag väldigt på när jag läste om att Fazer skulle dela ut 120 surdegar på Urban Delis Bageri på Skånegatan för att fira sin 120 år gamla surdeg. 00 som krävde få sina surdegar och degarna var slut på fem röda. För er som gillar surdegar så finns de att köpa på Urban Delis Bageri för 50
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.