Koka upp vatten, ris, salt, socker och smör. Jag har även socker med när jag kokar den. Jag gör alltid min ris à la malta på spisen och den har aldrig kokat över
ข้าวเหนียวเปียกข้าวโพด eller lite lättare ”kao niaw piak kao pot”, om en nu ska försöka sig på en fonetisk variant, är alltså en söt risrätt med och majs kokad i kokosmjölk
* Ta fram kotletterna en stund före tillagning så de är rumstempererade* Kokariset enl instruktioner på förpackningen* Skär rotfrukterna och lök i små, små kuber, fräs på låg värme i olivolja* Blanda ägg med lite mjölk, vispa och lägg på en tallrik* Lägg mjöl på en annan tallrik, peppra och salta i mjölet
Koka upp och dra från värmen. Om smeten verkar hård – tillsätt lite mer grädde eller mjölk. Brylén (förutom sockerbränningen) kan göras flera dagar i förväg och förvaras i kylskåp