Bräserad lammlägg recept

Bräserat lammlägg

Bräserat lammlägg

Dessa läggen är långkokta i ugnen, eller bräserade för de som vill briljera med lite fancy köksfranska för sina matgäster - det ville Håkan
Bräserat lammlägg med indiska smaker

Bräserat lammlägg med indiska smaker

Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag vet inte hur mycket kött jag använde, men det var ett stort lammlägg och räckte till tre portioner
Slowfood-lamm

Slowfood-lamm

Jag serverade bräserade små linser till samt ugnsrostade potatishalvor. Receptet på de bräserade puylinserna finner du i eget inlägg här på Katinkas Kitchen – sök i sökrutan uppe till höger på linser eller puy-linser så dyker det upp
Indisk yoghurtsallad

Indisk yoghurtsallad

Salladen kommer att serveras ihop med rostad blomkål till bräserat lammlägg, recept kommer senare. Fräsch yoghurtsallad med morötter som bas och kryddad med flera av mina favoriter
Blomkålscouscous

Blomkålscouscous

lammlägg. Blanda samtliga torra kryddor och rosta dem försiktigt i en torr stekpanna. Koka ur med lite vatten
Mustiga grytor

Mustiga grytor

20 skivor lammlägg eller lammstek. 20 skivor lammlägg eller lammstek. Kalvlägg. som i Italien med tomat, selleri och tryffel

Lammlägg i gryta med tomatsås och rosmarin

Putsa benen på lammläggsbitarna. Placera lammläggarna i en gryta eller stor traktörpanna, varva med skalade och klyftade lökar, skalade och skivade morötter, skivad purjo och skalade vitlöksklyftor

Mustig lammläggsgryta

Bryn lammläggen cirka fem minuter, vänd dem så att de blir jämnt brynta runtom. Lägg lammläggen i en ugnsfast gryta och häll över tomatsåsen