En riktig mustig höstgryta så här mitt i sommaren är perfekt. ). Supergod iaf. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
När de två timmarna som behövs för att få en köttgryta riktigt läcker äntligen hade gått, fick så Najnin äntligen hugga in på sin mustiga gryta, och hon var sååå lycklig
Strimla köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Späd med vatten, fond, grädde och soja, och småkoka under lock i 30 minuter
Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Pulled pork och annat kött som långbakas i ugnen är ju som bekant på modet
mustigagrytor, möra stekar och smakrika såser. Med hösten kommer lusten till långkok. Även de mest sega och tråkiga köttbitar kan bli underbart möra om man låter dem koka lääänge
En gång är ingen gång, men två gånger blir lätt en vana, eller vad säger ni. Nu är vi inne på andra onsdagspastakvällen, så nu hoppas jag lätt att den håller i sig Det är ju såååå mysigt att ta det där breaket mitt i veckan och bara sitta och prata och ta det lugnt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.