Anglais sås recept

Vaniljsås/Creme anglaise

Vaniljsås/Creme anglaise

Vaniljsås kan vara lite knepigt att göra, men med tålamod och övning blir det en hitt. Har du ingen termometer så kan du röra med en träslev, ta upp den, dra med en sked på baksidan och rinner spåret ihop är såsen inte klar
Vaniljsås - Creme anglais

Vaniljsås - Creme anglais

Sila såsen och kyl ner. Häll över alltsammans i en ny kastrull och sjud upp under ständig vispning tills vaniljsåsen är 85° varm
Äppeltarte med lyxig vaniljsås

Äppeltarte med lyxig vaniljsås

Vill man så kan man göra Crème Anglaise, en slags lyxig hemlagad vaniljsås. Idag delar jag med mig ett recept på ljuvlig Äppletarte med vaniljsås
Havtornsbavarois

Havtornsbavarois

En bavarois eller bavaroise som man ibland också kan läsa är köksfranska för en bayersk kräm, en vanniljsås (crème anglaise) som förstärkts med hårt vispad äggvita, smaksättning (ofta citron eller apelsin), gelatin och en aning vispad grädde
Vaniljbavaroise med praliné

Vaniljbavaroise med praliné

En bavaroise är som en luftigare variant av panna cotta med ungefär samma ingredienser, med den skillnaden att bavaroisen är baserad på en äkta vaniljsås, en crème anglaise, som får extra konsistens av lite gelatin och vispad grädde som vänds ner på slutet
Moussetårta – fänkål, citron, pistage

Moussetårta – fänkål, citron, pistage

Koka din crème anglaise som är basen för bavaroisen på följande sätt. När du dragit såsen av värmen rör du i den ett tag innan du lyfter upp gelatinbladen och lägger dem i vaniljsåsen
Fänkålsbavaroise med citrongelé

Fänkålsbavaroise med citrongelé

Koka din crème anglaise som är basen för bavaroisen på följande sätt. När du dragit såsen av värmen rör du i den ett tag innan du lyfter upp gelatinbladet och lägger det i vaniljsåsen
Vaniljbavaroise med lingon

Vaniljbavaroise med lingon

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt en vaniljsås som är basen i denna goda efterrätt. Ställ din crème anglaise att svalna
3-RÄTTERS JULDAGSMIDDAG

3-RÄTTERS JULDAGSMIDDAG

Vaniljsås - Crème anglais. Den här vaniljsåsen är en klar favorit, så god att den kan intas med sked. Vaniljsås - Crème anglais
Prinsessbakelser

Prinsessbakelser

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt en vaniljsås som är basen i denna goda efterrätt. Ställ din crème anglaise att svalna, men inte för kallt – då blir det bara klumpar när gelatinet stelnar vid ytan
Fraisier classique

Fraisier classique

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt som en vaniljsås men med körvelblomssmak där vi bytt ut mjölken mot körveblomssirapen
Moussetårta Schwarzwald

Moussetårta Schwarzwald

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt som en klassisk fransk vaniljsås. Här är det absolut bäst om du låter din kalla crÈme anglaise silas genom en ganska finmaskig sil ner i grädden för att få en riktigt silkeslen härlig bavarois