Mosa med gaffel och sen sila bort kärnorna. Koka upp fruktpurèn tillsammans med glykos. Jag valde att dekorera med mer choklad,vissa blev med vitchoklad och resten med jordgubbs smak
Nu känns det som en evighet sen ja skrev sist,men har inte mått så bra men nu börjar det kännas bättre så nu hoppas jag kunna visa det jag har hållt på med
Vem älskar inte dessa söta småsaker. En parlin kan göra vilken vuxen som helst glad. Varför inte ge bort i present eller varför inte en inflyttningspresent till någon vän
I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
en med ett skal av vit choklad, penslad med guldpulver och fylld med en passionsfruktsganache och en med ett skal av mörk choklad, ringlad färgad choklad i bottnet och fylld med hallon- och lakritsganache
Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
Det här är mörka chokladpraliner med en fyllning av krämig hallontryffel. Praliner med mjuk fyllning är ju alltid lite trixigare för de månste man göra i någon typ av form
Pappapraliner - eller nougatpraliner med vit choklad ca 20 praliner. 200 g nougat av fin kvalitet100g pistagenötter200g vit choklad att doppa pralinerna i Mixa pistagenötterna tills de är pulveriserade, blanda med smält nougat och låt stelna i kyl, gärna i en form som ger plan yta
Jag gjorde dessa med färdiga pralinskal, smidigt och lätt. Koka upp grädden med caramell tooffie ta bort kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen och smöret och rör om till allt smält och det blivit en fin och blank ganache
Denna vaniljfudge med vit choklad, vanilj och blåbär känns lite mer vårlig än julig tycker jag. Gör ett kulprov när du tror att fudgen börjar bli färdig (häll en klick av smeten i en glas med kallt vatten, om smeten är fast är det färdigt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.