Vaniljsås kan vara lite knepigt att göra, men med tålamod och övning blir det en hitt. Koka upp igen, sakta på låg temeratur och rör om hela tiden till krämen blir 81 grader (80-82 grader, jag brukar alltid köra på 81 grader med hjälp av en termometer)
Crème anglais som den heter på franska eller vaniljsås som vi kallar den är ett utmärkt komplement till denna rätt men den fungerar lika bra till en bärpaj
En enkel, snabb, smakrik sås som passar utmärkt till nöt- och fläskkött. Vispa ihop samtliga ingredienser och låt stå i kylen minst 30 min innan servering
Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.