Blanda avokadopurén med citronröran. Smaka av med salt och peppar. Dekorera pannacottan med räkor, ostflarn och riv i geleformen med en gaffel och strö över citron gele ”kristallerna”
Först ut denna gång är den ljuvligaste citroncheesecake ni kan tänka er, och receptet hittade jag hos Charlotta på Matrepubliken, och det var hennes kompis Edith som bidrog med receptet
Citrongelén ovanpå hann jag förstås inte med (man är ju bara människa liksom) men den blev god ändå. Det vankades kräftskiva med Christians otroligt fina släktingar, och vårt bidrag till den härliga buffén blev en efterrätt
Smält på svag värme och blanda med citron- och sockerlösningen. Citrongelé. Bred crémen överst på tårtan och forma en kant längs med randen på tårtbottnen
Godmorgon friends, jag är inte i fas med mitt fotograferande och bloggande, men det får vara så. Citrongelébitar är ett superfräscht godis som är en blandning mellan gelé och marmeladgodis, jag har hittat receptet i ett gammalt magasin och har det som ett litet klipp i min buffébok
Så första försöket blev en vårig (minsann) pannacotta medcitrongelé som jag verkligen är nöjd med. Via Gitto fick jag nys om den eminenta bloggen Taste of Beirut och när jag där fick syn på lemonad med sumac var det som att en dörr öppnades och jag insåg att javisstja, sumac kan man använda till sötsaker också
Min svärmor går i pension och det blev en cheesecake med tandtema till dekoration. Receptet jag använde var detta och jag valde citrongelè i och jordgubbsgelè uppepå dekoren var av extra vit marsipan som jag penslade undersidan med vit choklad om man inte gör det
Krossa kexen & blanda med smöret som du smält. Tillred gelén, men med hälften av vattnet som står på förpackningen, låt detta stå & kallna (ej i kylskåp)
Grattis alla Pappor, hoppas ni får en fin dag med mycket godsaker. Citrongelé. Jag fick ett mejl från Lina som ville överraska sin pappa med en tårta och undrade om jag hade någon med lakrits att tipsa om
Detta är en cheesecake som jag använt detta recept till men har bytt ut båbärsgelèn i kakan mot citrongelè samt att jag rivit i skal från en lime och saften från den limen oxå uppepå la jag hallaongelè och dekorerade med vita chokladprickar
Citrongelé. Skär loss kanten med vass kniv och diska den. Lägg tillbaka botten i tårtformen och fodra kanten med ett konditorplastband eller klipp till ett overhedpapper i breda remsor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.