3-RÄTTERS JULDAGSMIDDAG
Malin's Diner
Malin's Diner
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 stycken
  • ner till
  • 12 stycken
  • 3- rätters är det som gäller så nu bombar jag er med tre riktigt goda recept. Hoppas att något av dem faller er i smaken.
  • Trattkantarellsoppa 10-12pers
  • 5 dl torkade trattkantreller
  • 2 bananschalottenlökar 2 vitlöksklyftor 4 msk kantarellfond
  • 4 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk ljus soja
  • 5 dl grädde
  • 3 tsk Karl-Otto (Krydda från Mill&Mortar)
  • 1-2 tsk Porcinisalt från Mill&Mortar (båda finns i min butik Annies stuga i Glommen)
  • Boeuf Bourguignon
  • 2 kg högrev
  • 500 g rökt sidfläsk
  • 300 g skogschampinjoner
  • 3 morötter 4 vitlöksklyftor 1/2 dl mjöl
  • 750 ml rött vin, helst ett Bourgogne-vin
  • 300 ml vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 2 lagerblad en burk syltlök
  • flingsalt & svartpeppar
  • Äppelkaka i långpanna
  • 4 ägg 2 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 200 g smält smör, gärna lite brynt
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 5-7 äpplen ljust muscovadosocker & kanel
  • Vaniljsås - Crème anglais
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver (el. 1 vaniljstång, delad & urskrapad)
  • 4 äggulor 1 dl strösocker
  • 2 tsk Maizena

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.