Rapsgrisen är mör och fin, svenska grisar som mått bra och matats med nyttig rapsolja. Jag tänker svenska råvaror efter säsongens tillgång och tradition - fläsk har oftast ätits med äpple och bondbönor
1 förp/900 g Scan Rapsgrispluma. 1. Tänd grillen, blanda ingredienserna till sesammarinaden och marinera pluman i hälften av marinaden, spara resten till glaze
Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svenskrapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
En bit av en kotlettrad av svenskrapsgris (med fettkappa, gärna svål och ben). Fyra kryddor, (jag gillar inte det svenska namnet, det låter mycket bättre med köksfranska) är egentligen missvisande då blandningen ofta består av fem kryddor eller fler
Idag fick jag ett smakrikt paket ifrån Scan med deras senaste nyhet, Svenskrapsgris. På ett antal utvalda svenska gårdar har Scantillsammans med bönderna valt att ge grisarna svensk rapsolja i deras foder