/Andreas Kjörling, prisbelönt författare & sommelier. Tidningen Mat magasinet hade en grytspecial i sitt oktobernummer och jag har som plan att testa flera av deras grytrecept
Saffranskakan tillhör en av de kakor som blivit prisbelönt och i det här fallet var det år 1984. I helgen åt vi en underbar saffranskaka, recept från Sju sorters kakor
The Great Leftovers SandwichChicken CigarsBudweisers evil chickenChicken LollipopsSmokenatorBejing Beer can Chicken-En prisbelönt kyckling från Grill-SMHotwings den enkla vägenBeer can chicken BJ-style
/Andreas Kjörling, prisbelönt författare & sommelier. Favoritreceptet från Peter är framletat och denna gång tillfixat för att passa tillagning i slow cookern
Jag hittade ingen i affären utan tog Stigtomta Struts prisbelönta strutschorizo istället. Den här mustiga och lite heta grytan lagade jag till lunch i söndags och den smakar lika bra mitt i den svenska vargavintern som i New Orleans heta klimat
BBQ-glaze. Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ihop till en slät glaze. Pensla köttet med glazen under tiden ni steker eller grillar
Prisbelönta Jürss mejeri – så gör du vitmögelost hemma Kålpudding på viltfärs Ingredienser 4 portioner 1 kg vitkål 3 dl ljus sirap 1 dl baconfett (smakförhöjare, kan uteslutas) schalottenlöksvinäger salt och nymortlad svartpeppar smör (att steka i) 1 gul lök (finhackad) 500 g viltfärs (mixa gärna mager hjortfärs med 50 procent vildsvinsfärs) 1 msk viltfond 3 dl mjölk 1 krm kryddpeppar 1 tsk salt 1 krm nymortlad svartpeppar schalottenlöksvinäge Gör så här Strimla vitkål och stek den i en stekpanna i mycket smör
Kombinationen av dessa tre i form av jumboköttbullar, penslade med en hemlagad BBQ-glaze och bakade till mustig perfektion i ugnen – ja ni hör ju själva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.