Jag försöker förmå mig att öppna en bok som inte är tjock i sig, men innehållet är desto tyngre, så istället för det har jag ägnat mig åt att städa, besöka frissan och njuta av solen och denna vackra marsdag
Efter att ha plöjt hans bok om BBQ i allmänhet och Texas BBQ i synnerhet så känns det väldigt tryggt att lita på vad han predikar ut på sin utmärkta blogg
Av köttet jag lade i marinad i går kväll blev det en onsdagsstek med potatismos och glöggsås. Nu efteråt vet jag inte riktigt vad det skulle vara bra för, för nu ser jag så där tråkigt söt och trevlig ut som ungefär resten av Sveriges kvinnliga befolkning
Tunna revbensspjäll eller spareribs (stavas också spare ribs) avrapsgris ser alltså ut så här. När det kommer till tillagningen av revbenen finns det många skolor
Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Arbeta in salt och peppar på var sidaav kotletterna. En klick naturell grekisk yoghurt vid sidan. Idag hade jag tänkt att hoppa på en av mina favoritdelar från rapsgrisen
Ta hälften av dressingen och blanda i sojan, pensla kotletterna. Ta ut grönsakerna, blanda ner fetaosten, färska basilikablad och avsluta med resten av dressingen
Idag grillar jag en underbar fläskfilé av svensk rapsgris. Vad jag dock innerst inne vet, är att det nyaste och fina sällan spelar särskilt stor roll för resultatet eller är avgörande för den smakliga måltiden
Rabarber i botten och lite skivade jordgubbar vid sidanav CB. Sicken stavning på denna läckerhet. Denna CB med rabarber har M gjort förut så det blev en favorit i repris denna midsommar
Quatre épice – fyra kryddor är en vanlig fransk kryddblandning som används ofta till just fläskkött. En bit av en kotlettrad av svensk rapsgris (med fettkappa, gärna svål och ben)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.