Såsen görs sedan på den saft/sky som bildats i botten på det kärl där kycklingen står. sparris, salladslök och små steklökar, ugnsrostade körsbärstomater och en ljuvlig sås gjord på safterna och kryddorna från köttet
Skyn från lammet. Sås. Häll på vinet på plåten och sätt i en köttermometer i tjockaste delen, stek lammsteken i ugnen 150 grader i 1-1½ timme, för rosa kött låt termometern gå till 65 grader, och för genomstekt till 70-75 grader. När du satt in potatisen låter du lammsteken ligga på en skärbräda eller fat och "vila sig saftig och mör", samtidigt vispar du ur stekskyn med lite vatten och häller i en kastrull häll i de övriga ingredienserna till såsen och låt småputtra 5-10 min tills såsen börjar tjockna, smaka ev av med salt och peppar. 1 dl rött vin
Häll över skyn i en såskastrull. Möra fina griskinder i sin egen sky. Sedan smakade jag mig fram med mera vitt vin, dijonsenap, soja, en nypa chilisås (mest för sötmans skull) och silade av såsen efter ett uppkok och saltade och pepprade
Ta tillvara på skyn från köttet. Smaka av såsen med salt, vitpeppar, gelé och vin och ev. Lite rödvin. Här kommer recept på helstekt rådjurssadel på rotsaksbädd, och två goda såser till, som vi åt vid vår nyårsmiddag
Ta upp rulladerna och red skyn med mjöl och vatten. Sila såsen och servera rulladerna snyggt upplagda med såsen runt om och resterande i en såskanna på bordet
Rödvinssky. Häll sedan i fond och balsamico och låt skyn koka tills den har reducerats till hälften. Tillsätt timjan och rödvin, låt de koka ihop ett par minuter
Häll oljan i en kastrull och låt den bli varm, fräs lökarna mjuka, smula ned kalv eller kötttärningen, häll på vinet, skyn från steken och vattnet, koka upp och låt det sjuda en stund tills vätskan reducerats till hälften
Häll vinskyn i en kastrull tillsammans med lök och svamp. Reducera skyn, koka tills ca ¾ återstår. För när laxen ska i ugnen då blir den helstekt och uppäten tillsammans med romsås eller – möjligen – så blir det en hollandaise till fisken
Med den goda skyn som köttfärslimpan ger i från sig har du en bra grund till riktig god sås. Vill man så kan man efter en stund slå på lite vatten, grädde, soja och kanske till och med lite rött vin för god sås
Sås. Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin. Ta ut och servera ugnsrostad potatis, grönsaker, sky och äppelmos ca 1,2 kg fläskkarré. 1 dl vitt vin
Vispa ihop sky och vatten, soja, köttfond, vin och potatismjöl. Sås. Sås. 3 dl sky+vatten. 1 dl rött vin. Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna