Gjorde en tomatsås och till Gnocchin och såsen hade jag hyvlad parmesanost och färsk basilika. Gnocchin blev som sagt riktigt god men de var väldigt kladdiga och därför jobbiga att arbeta med så får nog använda mig av lite mer mjöl nästa gång
Lägg upp gnocchi/squash och fisk på tallriken, ringla citronsås över och toppa med dillvippor. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
Häll av vattnet och lägg i en matsked smör, rikligt med riven parmesan och lite nymald svartpeppar. Täck bullarna med tomatsås och servera med färsk basilika och gnocchi
Häll över såsen och garnera med färsk basilika & riven parmesan. Riv parmesanen och tillsätt den. Till dessa gjorde jag först en sås på rostad paprika & chevrèost, men kom fram till att fetaost förmodligen skulle göra sig bättre i såsen och testade därför göra en sådan variant några dagar senare
Persilja och parmesan till servering. Däremot brukar jag handla hem färsk gnocchi och göra egen sås - ibland får man ta genvägar och precis detta gjorde jag igår
Om man frågar en äkta Genovese vad en pesto ska bestå av så finns det nog bara ett riktigt svar - basilika, pinjenötter, vitlök, pecorino/parmesan och olivolja
Ibland med en mustig tomatsås och riven parmesan, ibland bara med brynt smör, salvia och parmesan, med cocktailtomater och färska örter, med fårost, eller med stekt bacon, parmesan och äggula à la carbonara – endast fantasin sätter gränser
Servera direkt, eventuellt med riven parmesan. Arrangera på tallrikar med tomatsåsen och gnocchin. När jag jobbade på restaurang lärde jag mig att en tomatsås på köksfranska heter tomatconcassé
parmesan, gnocchi. Med nyriven parmesan över det hela gick det alldeles utmärkt att tömma tallriken. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag och blanda sen ner dem i tomatsåsen