Parmesan sås gnocchi recept

Gnocchi med tomatsås, parmesan och färsk basilika

Gnocchi med tomatsås, parmesan och färsk basilika

Gjorde en tomatsås och till Gnocchin och såsen hade jag hyvlad parmesanost och färsk basilika. Gnocchin blev som sagt riktigt god men de var väldigt kladdiga och därför jobbiga att arbeta med så får nog använda mig av lite mer mjöl nästa gång
Gnocchi och laxgratäng

Gnocchi och laxgratäng

Täck med såsen, strö på riven parmesanost och ströbröd. bechamelsås. Koka gnocchin enligt anvisningen på paketet
Gnocchi med gorgonzolasås

Gnocchi med gorgonzolasås

mosa eller pressa den kokta potatisen väl och rör ner äggulor och parmesan, arbeta efter hand in mjölet
Gnocchi med bacon, svamp och grädde

Gnocchi med bacon, svamp och grädde

Tryck till med en gaffel på varje gnocchi om du vill ha räfflad gnocchi (och det vill man för då fastnar det mer såsgnocchin)
Gnocchi med underbar svampsås

Gnocchi med underbar svampsås

När såsen kokat ihop, i med den rivna parmesanen och dra från plattan. I med gnocchin och lägg upp på tallrik
Hemmagjord gnocchi m. rostad paprika-/fetaostsås

Hemmagjord gnocchi m. rostad paprika-/fetaostsås

Häll över såsen och garnera med färsk basilika & riven parmesan. Riv parmesanen och tillsätt den. Till dessa gjorde jag först en sås på rostad paprika & chevrèost, men kom fram till att fetaost förmodligen skulle göra sig bättre i såsen och testade därför göra en sådan variant några dagar senare
Gnocchi med krämig butternutsås

Gnocchi med krämig butternutsås

Häll såsen över gnocchin, toppa med riven parmesan och repad timjan. riven parmesan. Häll i grädde tills du har en tjock sås
Gnocchi carbonara

Gnocchi carbonara

parmesan, riven. Idag bjuder jag på en variant på carbonara, men här serveras såsen med gnocchi istället
Gnocchi med saffransgul auberginesås

Gnocchi med saffransgul auberginesås

Persilja och parmesan till servering. Däremot brukar jag handla hem färsk gnocchi och göra egen sås - ibland får man ta genvägar och precis detta gjorde jag igår
Gnocchi med en stark och krämig pesto

Gnocchi med en stark och krämig pesto

Om man frågar en äkta Genovese vad en pesto ska bestå av så finns det nog bara ett riktigt svar - basilika, pinjenötter, vitlök, pecorino/parmesan och olivolja
Gnocchi di patate senza glutine

Gnocchi di patate senza glutine

Ibland med en mustig tomatsås och riven parmesan, ibland bara med brynt smör, salvia och parmesan, med cocktailtomater och färska örter, med fårost, eller med stekt bacon, parmesan och äggula à la carbonara – endast fantasin sätter gränser
Gnocchi med fänkål, tomatconcassé & spröda oliver

Gnocchi med fänkål, tomatconcassé & spröda oliver

Servera direkt, eventuellt med riven parmesan. Arrangera på tallrikar med tomatsåsen och gnocchin. När jag jobbade på restaurang lärde jag mig att en tomatsås på köksfranska heter tomatconcassé
Gnocchi med hemgjord tomatsås

Gnocchi med hemgjord tomatsås

parmesan, gnocchi. Med nyriven parmesan över det hela gick det alldeles utmärkt att tömma tallriken. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag och blanda sen ner dem i tomatsåsen