Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng medgnocchi i tomatsås toppad med ost. Om du vill lyxa till det extra kan du göra egen gnocchi (recept på det kommer på bloggen i veckan)
I Italien används ofta rätter medgnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta. Häll ut det mesta av mjölet på en arbetsbänk och blanda ihop med saltet
Lägg ner gnocchin i omgångar i saltat kokande vatten med en skvätt olja. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå
Ingredienser Portioner. 6 1 kg mjölig potatis ca 50 g parmesanost 1/2 tsk salt och peppar 2 krm peppar ca 2 1/2 dl vetemjöl olivolja (helst extra virgin) ev finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
GNOCCHIMEDTOMATSÅS. Blanda ner gnocchin i tomatsåsen och rör om. gnocchi. Lägg upp rätten i en djuptallrik och toppa med fint riven västerbottensost (el parmesan)
Servera pastan direkt i t ex tomatsås. Lägg pastan i kokande vatten med salt och några matskedar olja- Låt dem koka i 5 minuter och sedan rinna av i durkslag
En av mina snabbrätter som vi ofta slänger ihop när vi är trötta, har tränat sent och vill ha lagad mat men – snabbt, snabbt som tusan, är gnocchimed min tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.