Marinera fänkålen i olivolja, salt & peppar och sprid ut den på en plåt med bakplåtspapper. Det är sällan jag äter rätter som är helt vegetariska, men denna välbalanserade gnocchirätt behöver inget kött för att imponera
Servera med en sallad. Häll över oliverna, oljan och pressa saften ur den andra citronen. 800 g fisk (torsk, lax, kolja, spättafiléer)2 hela citroner1 salladslök1 fänkål1 dl kalamataoliver2 morötter1,5 dl olivoljasalt, vitpeppardill till garneringSätt ugnen på 200 grader. 1 dl kalamataoliver
pastasvarta oliverkikärtor, en liten burksoltorkade tomater,finstrimlade, en halv burk,fänkål,finstrimlad, (ca en halv till 2 pers)(valfri)salladsdressing
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Röra samman osten med crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Väntan har kanske varit svår att uthärda men nu är det alltså dags för er att också ha en möjlighet att smaka Jamie Olivers lasagne
Bred ett lager med nutella på varje platta. Dom är spröda, goda och enkla att göra. Lägg wienerbröden med skarven lite invikt under sig på plåt med bakpapper
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
) Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng medgnocchi i tomatsås toppad med ost. Om du vill lyxa till det extra kan du göra egen gnocchi (recept på det kommer på bloggen i veckan)
Vinegretten kommer skikta sig med tiden men det gör inget, blanda vid behov. Häll av oliverna, dela chilin grovt, skölj rosmarinen & blanda olivolja samt vitvinsvinäger i en bunke, varva alltsammans i glasburken, sätt på locket och förvara i kylen
När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan
salt & peppar. En lätt middag medgnocchi blandad med en krämig sås av grädde, svamp och bacon. Koka gnocchin ett par minuter tills de flyter upp, då är de klara
I Italien används ofta rätter medgnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta. Häll ut det mesta av mjölet på en arbetsbänk och blanda ihop med saltet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.