Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng medgnocchi i tomatsås toppad med ost. Om du vill lyxa till det extra kan du göra egen gnocchi (recept på det kommer på bloggen i veckan)
I Italien används ofta rätter medgnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta. Häll ut det mesta av mjölet på en arbetsbänk och blanda ihop med saltet
Vänd ihop gnocchimed kycklingröran och servera genast. Koka upp vatten till gnocchi. 2 påsar färsk Gnocchi800 gram kycklingfile2 1/2 dl vispgrädde3-4 msk ajvar1 tsk sambal oeleksalt & peppar. Låt sjuda upp medan pastan kokar klart ( cirka 3 minuter skulle min koka ) Häll av nästan allt pasta vatten, spara ev lite om det behövs till såsen
Till den inbakade fläskfilén som vi bjöd på i lördags serverades en gorgonzolasås. Såsen går fort att laga eftersom du bara blanda ihop alla ingredienser och koka ihop såsen
Igår gjorde jag gnocchi. Det var första gången som jag gjorde det, gnocchi är italienskt och kan göras på flera sätt men dem vi åt var gjorda av potatis
Vänd ner gnocchin i tomatblandningen. Smaka av med salt och peppar. 500 g Färsk gnocchi. 1salt och svartpepparStek gnocchinmed olja och vitlök tills den har fått en gyllenbrun färg
Späd med mjölken. Koka gnocchin enligt anvisningen på paketet. Smaka av med salt och peppar. Varva gnocchi, lax, ärtor och spenat i en smord ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.