Kikärtor harissa recept

Shakshuka med harissa och kikärtor

Shakshuka med harissa och kikärtor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Shakshuka 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 st röd paprika 380 gram kikärtor, kokta 1 msk olivolja 1 tsk paprikakrydda 1 tsk spiskummin 2 tsk harissa 1 msk tomatpuré 400 gram konserverade körsbärstomater 1 dl vatten 1 msk grönsaksbuljong 1 msk balsamvinäger 1 krm salt 5 st ägg 50 gram krasse Tillbehör 4 st minibaguetter Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsbakad falukorv med harissa och kikärtor

Ugnsbakad falukorv med harissa och kikärtor

Tomatsås med harissa. Under tiden korven är i ugnen, koka upp krossade tomater med några jalapenos som blev över, lite salt, peppar, några rejäla matskedar harissa och lite riven ost
Stekta kikärter med pannbiff

Stekta kikärter med pannbiff

Stek kikärter och övriga ingredienser utom harissa med pannbiffarna i några minuter. Rör i harissan. 1 tsk harissa eller sambal oelek

Vegan Harissa

Harissa är en krydda som man kan göra de godaste recepten med. 5-6 dl kokta kikärtor. 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar). 5-6 dl kokta kikärtor. 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar)
Kryddiga kikärtor med torsk

Kryddiga kikärtor med torsk

Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, harissa och kryddor tills löken är mjuk. Tillsätt kikärtor, selleri och morot och fräs ett par minuter
5:2 Kikärtsoppa med harissa

5:2 Kikärtsoppa med harissa

• 1 x 400g burk kikärtor, avrunna (380 kalorier). • 1 1/2 tsk Barts Harissa kryddblandning. 400g burk kikärtor
Rotfruktsgryta med couscous och harissa

Rotfruktsgryta med couscous och harissa

När rotfrukterna är mjuka är det dags att tillsätta kikärtorna och pressad citron. Lite extra hetta blir det med det Harissa-kryddade smöret som tillbehör
Falafel med harissa eller sambal oelek

Falafel med harissa eller sambal oelek

Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. 2 krm harissa eller sambal oelek. 400 g kikärter (1 burk) 1 gul lök 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk mald spiskummin 0,5 tsk salt 0,5 dl hackad bladpersilja 2 krm harissa eller sambal oelek 2 msk majsstärkelse 3 msk smör- och rapsoljeblandning
Marockansk vegetarisk gryta

Marockansk vegetarisk gryta

Ta av från värmen och rör ner kikärtorna. 1 burk Kung Markattas kikärtor. 2 tsk harissa. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i bitar
Falafel

Falafel

Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. 2 krm sambal oelek eller harissa
Hummus, baba ganoush och röd sås

Hummus, baba ganoush och röd sås

konserverade kikärtor till det här receptet är det avrunnen vikt som. kikärtorna i ett durkslag, skölj dem under rinnande vatten och låt dem rinna
Harira, en marockansk kryddig linssoppa

Harira, en marockansk kryddig linssoppa

Hettan fick vi från harissa, en chilipasta som är vanlig i de nordafrikanska köken som just Marocko. Harissa smakade vi första gången på en restaurang i våras, också ett ypperligt ställe att träffa nya smakkompisar, och nu har vi äntligen lyckats lägga våra vantar på en tub
Falafel

Falafel

Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa och majsstärkelse. 4 msk harissa. Skölj kikärterna och låt dem rinna av
Kikärtsgryta med kokosmjölk

Kikärtsgryta med kokosmjölk

Spola av kikärtorna med kallt vatten och tillsätt dem i grytan tillsammans med bladspenaten. Strö över tärnad röd paprika och servera med mangold och kokt hel bulgur smaksatt med green harissa