Ha i kikärtorna och den marockanska kryddan i stekpannan (häll av konserverade kikärtor och skölj gärna av dem under rinnande kallt vatten innan de används)
Tomatsås med harissa. Under tiden korven är i ugnen, koka upp krossade tomater med några jalapenos som blev över, lite salt, peppar, några rejäla matskedar harissa och lite riven ost
Harissa är en krydda som man kan göra de godaste recepten med. 5-6 dl kokta kikärtor. 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar). 5-6 dl kokta kikärtor. 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar)
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, harissa och kryddor tills löken är mjuk. Tillsätt kikärtor, selleri och morot och fräs ett par minuter
När rotfrukterna är mjuka är det dags att tillsätta kikärtorna och pressad citron. Lite extra hetta blir det med det Harissa-kryddade smöret som tillbehör
När rotfrukterna är mjuka är det dags att tillsätta kikärtorna och pressad citron. Lite extra hetta blir det med det Harissa-kryddade smöret som tillbehör
Hettan fick vi från harissa, en chilipasta som är vanlig i de nordafrikanska köken som just Marocko. Harissa smakade vi första gången på en restaurang i våras, också ett ypperligt ställe att träffa nya smakkompisar, och nu har vi äntligen lyckats lägga våra vantar på en tub
Spola av kikärtorna med kallt vatten och tillsätt dem i grytan tillsammans med bladspenaten. Strö över tärnad röd paprika och servera med mangold och kokt hel bulgur smaksatt med green harissa