Mixa till en slät massa i en matberedare tillsammans med hackad persilja och koriander. Använd gärna en hålslev eller en sil när du plockar upp falafeln
Jag lät de flesta av fröna följa med i blandningen och skrapade inte heller bort de sk mellanväggarna vilket ledde till att min sambal blev het, väldigt het
Lite vatten hälldes på till jag var nöjd med konsistensen och sedan avsmakning med salt och lime. Doftar, smakar eller ser det inte konstigt ut brukar man kunna äta den, det gäller ju för nästan alla råvaror i våra kök
Servera med ris och sallad. Tillsätt tomatpuré, sambal och chilisås, rör om. 1 tsk sambaloelek. Fräs lök och bacon, sänk värmen och tillsätt korven när de fått lite färg, sedan paprika
Det är faktiskt allt som behövs, förutom god pasta (ännu en gång vill jag rekommendera De Cecco, det är nämligen, tro det eller ej, stor skillnad på pasta och pasta), broccoli och salladslök
Vänd filéerna då och då och ös med såsen. Jag använde mig av två teskedar sambaloelek och då får man lagom styrka, vill man ha lite starkare så ta ytterligare en tesked
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.