Garnera trattkantarellsoppan med lite hackad persilja och/eller gräslök. Vill du serveras kantarellsoppan till fest så är det trevligt att lägga en hög med fin svamp och annat i mitten på en djup tallrik och sedan slå soppan runt om
(Här har jag använt gula kantareller, men trattkantareller går lika bra. När vi var i Tandådalen förra veckan åt Anders kantarellsoppa en kväll när vi var på resturang
Eller en god kantarellsoppa eller stuvning. Häromdagen suktade jag efter en riktigt god kantarellsoppa och är det någon gång jag saknar ett gott bröd, så är det när jag äter soppa
Lagade en riktigt god kantarellsoppa och bakade bröd. Allmänt Kantarellsoppa. 1 liter färska trattkantareller eller 300g frysta. 1 liter färska trattkantareller eller 300g frysta
Trattkantareller ca 7 dlI lökVatten ca 1 literCa 2-3 dl gräddeBuljongtärning 1-3 använder höns eller kyckling1 st crème bonjour kantarellostToppar med en klick crème fraish
Saffran ger den här kantarellsoppan en härlig färg och lite spännande smak. Kantarellsoppa med saffran 4 port. 2 liter färska kantareller el 50 g torkade trattkantareller. 50 g torkade trattkantareller
Rensa svampen. Fräs svampen och löken tillsammans i ett par matskedar smör. Låt all vätska koka in. Pudra över mjölet, rör om, tillsätt vin och buljong under fortsatt omrörning
Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Strö persilja över din kantarellsoppa och servera. 8-10 dl trattkantareller. 1Trattkantarellsoppa8-10 dl trattkantareller 2-3 schalottenlökar smör till stekning 0,5–1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja, helst tamari salt och peppar. 1Till garnering hackad persiljaPer Morbergs trattkantarellsoppa. Koka upp din kantarellsoppa under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter
Strö persilja över din kantarellsoppa och servera. Koka upp din kantarellsoppa under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. 8-10 dl trattkantareller. Trattkantarellsoppa8-10 dl trattkantareller 2-3 schalottenlökar smör till stekning 0,5-1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja, helst tamari salt och peppar