400 g fisk, vit, t ex gös, sej. 1 msk hummerfond, konc. 3 fiskar, t ex 1 havsaborre, 1 gös, 1 rödspätta (det ska vara ca 700 g filé, huvud utan gälar och skrov blir buljong)
Koka under tiden grädde, hummerfond, rivet skal av lime och saft. I lördags hade vi vår årliga "julgransplockning" med efter följande "gösmiddag" tillsammans med familjerna I och O
lax eller gös. hummerfond. lax eller gös. Häll i hummerfond och creme fraiche i potatisvattnet. hummerfond. Här är en enkiel och matig gryta som även kan göras som soppa
gös och abborre. Häll på vatten, vin och hummerfond och koka upp. ½ dl hummerfond. Buljong. Skala räkorna. Lägg dem i en skål och låt stå kallt fram till servering
Häll vatten, hummerfond, vinäger och socker i en kastrull och koka upp. 1 msk hummerfond på flaska. Red av med maizenaredning, vispa i smör och smaka av med salt
Blanda i en låg vid kastrull lätt crème fraiche, hummerfond, ljus redning, mjölk och apelsinskal. 1 msk hummerfond, konc. 300 g torskfilé, kolja, gös eller abborre