Gös hummerfond recept

Lyxigt gott med gös

Lyxigt gott med gös

Ingredienser 4 st gös, bitar à 150 g, 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymald smör. 4 st schalottenlökar, finhackade 1 st vitlöksklyfta, finhackad 1 msk chilisås 1 st stjärnanis 1 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin 3 msk hummerfond, koncentrerad 1,5 dl vispgrädde 2 msk smör, till montering 0,5 krm vitpeppar. Häll i hummerfonden och grädden, koka 2-3 min. Kram 4 st gös. 3 msk hummerfond
Vår godaste fisksoppa

Vår godaste fisksoppa

Välj fisk som är fast i köttet, t ex marulk, gös, lax, hälleflundra. Tillsätt vatten, vin, grädde, buljong, hummerfond och kryddor
FISKFILE MED DILLTOMATER

FISKFILE MED DILLTOMATER

800 g gös- eller (havs)aborrsfiléer. 1 msk hummerfond. 800 g gös- eller (havs)aborrsfiléer. 1 msk hummerfond
Fiskgryta med apelsinaioli

Fiskgryta med apelsinaioli

400 g vit fisk, tex gös eller sej. 1 msk hummerfond. En fiskgryta kan göras hur enkel - eller hur exklusiv - som helst
Julgransplockning med gösmiddag

Julgransplockning med gösmiddag

Koka under tiden grädde, hummerfond, rivet skal av lime och saft. I lördags hade vi vår årliga "julgransplockning" med efter följande "gösmiddag" tillsammans med familjerna I och O

Smörstekt gös med hummersås

Smörstekt gös med hummersås, här serverad med pressad potatis och smörslungade sockerärtor, är riktigt lyxig mat
Fisk- och skaldjursgryta

Fisk- och skaldjursgryta

lax eller gös. hummerfond. lax eller gös. Häll i hummerfond och creme fraiche i potatisvattnet. hummerfond. Här är en enkiel och matig gryta som även kan göras som soppa

Fisk- och skaldjursfondue

gös och abborre. Häll på vatten, vin och hummerfond och koka upp. ½ dl hummerfond. Buljong. Skala räkorna. Lägg dem i en skål och låt stå kallt fram till servering

Enkel fisk- och skaldjursgryta

t ex gös eller lax. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. hummerfond. Skala potatisen och koka den mjuk under lock i 3 dl vatten

Vit fisk med apelsin- och hummersås

 Blanda i en låg vid kastrull lätt crème fraiche, hummerfond, ljus redning, mjölk och apelsinskal. 1 msk hummerfond, konc. 300 g torskfilé, kolja, gös eller abborre

Sesampanerad fiskfilé med skaldjurssås

2 vita fiskfiléer, t ex torsk, kolja, sik eller gös, ca 300 g. 1 msk hummerfond. 1.  Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av på hushållspapper

Enkel fisk- och skaldjursgryta

t ex gös eller lax. hummerfond. 2) Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. 1) Skala potatisen och koka den mjuk under lock i 3 dl vatten