Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med lite salt och ättika. Visst hör väl lax påsken till. Idag vill jag tipsa om en förrätt som jag gjorde förra året nämligen gulbetsbruschetta med pocherat ägg
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Idag bjuder vi på både förrätten som var en purjolökstarte med rom och så ostbrickan med tillbehör. Här har vi klarat av allt som skulle fixas till julafton, sillarna blev inlagda i dag och skinkan ligger i kylen och väntar på att bli kokt
Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen. Det börjar dra ihop sig till nyår. Jamen då kommer här några tips både på förrätter, varmrätter och desserter
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så den tillsammans med några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysen igen) fick vi oss även en god liten förrätt - och därmed var påsken inledd
T. o. r. s. d. a. g. 1. 2. f. e. b. u. i. 0. 5. N. k. m. v. t. l. n. h. ä. å. ö. c. p. V. 6. /. x. j. S. y. O. D. 9. -. ,. A. H. ”. F. é. R. (. ). B. L. G. 4. 8. 7. 3. P. ~. &. E. w. K. r T. å r. d l
Räkor fick det bli som förrättoch kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Vi åt de kalla tillsammans med potatissallad med rucola, parmesan, soltorkad tomat och valnötter. Det här receptet har följt mig ända sedan studenttiden då finurliga Krissy, som bodde tillsammans med mig i studentkorridoren, introducerade receptet för mig
) Idag bjöds det på grillade blåmusslor tillförrättoch grillad lax inlindad i bacon till varmrätt. Det händer då och då att jag åker till Stockholm över en dag, det är så lätt och billigt att åka härifrån, men den här gången stannande vi kvar och bodde på hotell
Alla smaker satt där de skulle i denna synnerligen enkla men majestätiska förrättoch syrligheten från såsen lyfte denna rätt till höga höjder ihop med löjrommets sälta
Forma sedan blandningen till en rulle och lägg den på plastfolie och rulla in smörrullen i foliet. Nu på eftermiddagen bär det iväg till Gaby & Eriks sommarstuga (eller ja hans föräldrars), ska bli jättemysigt
-) Sen åkte pappa och jag iväg och handlade havskräftor och musslor som vi skulle ha tillförrätt. Det blev en total fisk och skaldjursfrossa till kvällen men jisses så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.