Bräserat lammlägg recept

Bräserat lammlägg

Bräserat lammlägg

Lammlägg, en styckningsdetalj som man kanske inte ser så ofta men som ni absolut ska prova om ni hittar det (att ni gillar lamm är ju en förutsättning
Bräserat lammlägg med indiska smaker

Bräserat lammlägg med indiska smaker

Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag vet inte hur mycket kött jag använde, men det var ett stort lammlägg och räckte till tre portioner
Slowfood-lamm

Slowfood-lamm

en benfri lammstek eller en lammlägg, ca 1,5 kg. Lamm är gott inte bara till påsk och även om jag oftast gör mitt lamm med färska örter och citronskal på mer klassiskt franskt vis är det här ett gott mustigt alternativ, slow cooked lamm
Indisk yoghurtsallad

Indisk yoghurtsallad

Salladen kommer att serveras ihop med rostad blomkål till bräseratlammlägg, recept kommer senare. Fräsch yoghurtsallad med morötter som bas och kryddad med flera av mina favoriter
Blomkålscouscous

Blomkålscouscous

lammlägg. Blanda samtliga torra kryddor och rosta dem försiktigt i en torr stekpanna. Koka ur med lite vatten
Mustiga grytor

Mustiga grytor

20 skivor lammlägg eller lammstek. 20 skivor lammlägg eller lammstek. Kalvlägg. som i Italien med tomat, selleri och tryffel

Lammlägg i gryta med tomatsås och rosmarin

Putsa benen på lammläggsbitarna. Placera lammläggarna i en gryta eller stor traktörpanna, varva med skalade och klyftade lökar, skalade och skivade morötter, skivad purjo och skalade vitlöksklyftor

Mustig lammläggsgryta

Bryn lammläggen cirka fem minuter, vänd dem så att de blir jämnt brynta runtom. Lägg lammläggen i en ugnsfast gryta och häll över tomatsåsen