Mycket bakning och start av glutenfri surdeg
Gotlandsbagaren
Gotlandsbagaren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • På fredagen gjorde jag även en blötläggning till danskt rågbröd.
  • Det danska rågbröd är otroligt populärt hos oss i Maxibageriet.
  • Jag har länge funderat på att prova att göra det hemma men andra bröd har hela tiden kommit i vägen.
  • Nu var det iaf dags att prova.
  •  
  • Jag hade följande ingredienser i blötläggningen
  • 50 g vetekross
  • 50 g rågkross
  • 75 g solrosfrö
  • 50 g linfrö
  • 250 g vatten - det ska vara så mycket så det täcker alla frön.
  • Blötläggningen från dag 1
  • 300 g rågsurdeg
  • 250 g vatten
  • 550 g vetemjöl
  • 350 g grovt rågmjöl
  • 125 g sirap - jag använde mörk brödsirap
  • 25 g jäst
  • 25 g salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.