Vi har kalasat här hemma hela helgen, vi har nämligen så väldigt mycket att fira nu i november. Nya lilla barnbarnet förstås, flera födelsedagar, Fars dag och nytt jobb till en av svärsönerna
Risflingorna kan bytas mot glutenfriahavregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Spola av kikärtorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Smula jästen i degbunken och lös den i en halv deciliter av vätskan. Det är mörkt, tungt, saftigt och smakrikt och passar förträffligt till någon god ost
Arbeta degen mycket väl på lågt varvtal så den får chans att svälla och bli smidig. Även avocadooljan innehåller nyttiga fettsyror, och den är bra både invändigt och utvändigt
Bred krämen över rulltårtan och rulla ihop med hjälp av bakpapperet. Rulltårtan är glutenfri, men kan också lätt göras laktosfri med laktosfri färskost och laktosfri eller mjölkfri choklad
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Att baka med surdeg kräver lite tålamod eftersom det är mycket jästid, men det är det värt
Här får du några andra tips på hur du på ett enkelt sätt kan öka näringsvärdet på din vanliga mat, och här hittar du en del bilder och tips när det gäller glutenfribakning
Jag tänker spara ena halvan av kakan som den är och göra skorpor av den andra halvan. Det kan även dotter och måg som var här igår kväll och provsmakade intyga
Mycket har hänt på fyra år kan jag konstatera). När jag senast var och botaniserade på Paradiset Matmarknad i Stockholm hittade jag nämligen en påse med teffgryn avsedda för just gröt, och den påsen fick följa med mig hem
Jag har läst mycket om just mjöl gjort på teff (i Sverige har jag även sett det gå under namnet Jyttemjöl), som är mest känt för att användas till det etiopiska surdegstunnbrödet/pannkakan injera
Observera att degen är mycket lös och kladdig. Det här är en lite enklare och rustikare variant av fikabröd, något mittemellan sockerkaka och vanligt "bullbröd"
Det blir såååmycket godare och bättre. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla av saffran, vanilj och apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.