1230 g kyld pajdeg. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. 1Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet
Smakrik och krämig kantarellpaj toppad med Västerbottenost. Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och strö över lite riven Västerbottenost
Servera pajen med en sallad. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills pajen får fin färg och äggstanningen blivit fast i konsistensen
Pajdeg. Blanda purjolök, ärter och räkor (spara några till garnering) och lägg i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, dill, salt och peppar och häll i pajformen
Pajdeg. Nagga pajdegen med en gaffel. Lägg över i pajskalet. Ta upp den och tryck ut i en pajform, ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajdegen 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter