Paj

Paj

  • 15 Recept
Paj med bacon och broccoli

Paj med bacon och broccoli

1230 g kyld pajdeg. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. 1Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet
Kycklingpaj med gorgonzola

Kycklingpaj med gorgonzola

Servera pajen med en sallad. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills pajen får fin färg och äggstanningen blivit fast i konsistensen
Pepparrotssås

Pepparrotssås

Skala och strimla gurkan fint. Strö över lite salt och låt det ligga en stund och safta sig. Rör samman majonnäsen med gräddfilen till en slät sås
Små ost- och salamipajer

Små ost- och salamipajer

Fördela den kalla korvröran i pajformerna. Häll äggstanningen i pajerna. Bjud pajerna ljumma tillsammans med en sallad
Paj med bacon och broccoli

Paj med bacon och broccoli

Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. 230 g kyld pajdeg
Sparris- och baconpaj

Sparris- och baconpaj

Lägg ost och sparris i pajskalet. Låt rinna av på hushållspapper och lägg sedan i pajskalet. Häll äggstanningen i pajskalet
Västerbottenspaj

Västerbottenspaj

Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och smör till en smulig massa
Ernsts kantarellpaj

Ernsts kantarellpaj

Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform. Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen
Miniräkpajer på smördeg

Miniräkpajer på smördeg

Smörj ett minimuffinsbleck noga. Dela smördegen i 20 bitar och lägg i formen. Pensla med uppvispat ägg. Fyllning
Räkpaj

Räkpaj

Pajdeg. Blanda purjolök, ärter och räkor (spara några till garnering) och lägg i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, dill, salt och peppar och häll i pajformen
Räkpajer med Västerbottensost

Räkpajer med Västerbottensost

Pajdeg. Fördela i pajskalen. Lägg resten i pajskalen. Lägg mjöl, sesamfrön, smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad
Räkpaj med spenat

Räkpaj med spenat

Pajdeg. Nagga pajdegen med en gaffel. Lägg över i pajskalet. Ta upp den och tryck ut i en pajform, ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajdegen 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter
Räkpajer

Räkpajer

Dela resten av räkorna i mindre bitar och fördela dem i pajformarna. Pajerna är goda både varma, ljumma och kalla